Våldsam kväll och natt i Malmö

publicerad 10 november 2019

Lördagskvällen och natten i Malmö var mycket våldsam. En sprängd bil, två skjutna tonåringar varav en med dödlig utgång och ett mordförsök utomhus ägde rum.

Strax innan 21-tiden exploderade en bil på Edward Lindahlsgatan i Hästhagen. Totalt skadades två fordon och en port till en trappuppgång, men inga personer ska ha skadats.

Några minuter senare sker en skottlossning vid en restaurang vid Möllevångstorget. Två tonåringar sköts – varav en avled senare på sjukhus och den andre har livshotande skador. Polisen uppger att den döde är en pojke i 15-årsåldern.

Runt 00:45-tiden larmades polisen till en busshållplats i Persborg, där förbipasserande har sett en kvinna misshandlats. På plats anträffas en kvinna i 25-årsåldern med svåra skador. Kvinnan förs med ambulans till sjukhus.

Senare under natten grips en man i 20-årsåldern, misstänkt för mordförsök. Mannen blir sedermera anhållen.

 

Källa: polisen.se
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.