Inrikes

DO flyttar ut till förorten

Diskrimineringsombudsmannen, DO, ska flytta till någon av Stockholmsförorterna Tensta eller Rinkeby, det skriver integrationsminister Erik Ullenhag (FP) på DN:s debattsida.

Omlokaliseringen till Tensta eller Rinkeby omfattar bland annat 100 medarbetare och sker på uppdrag av regeringen.
Erik Ullenhag Foto: Regeringskansliet
Erik Ullenhag Foto: Regeringskansliet

Stockholms stad har redan fattat beslut om att flytta andra delar i Stockholms stads förvaltning ut till ytterstadsdelar och räknar med att 1 500 jobbar därmed också förflyttas från innerstaden, skriver Expressen.

Man hoppas kunna se en positiv samhällsutveckling genom att lyfta, inte bara individer, utan hela stadsdelar. Enligt Ullenhag är omlokaliseringen en del i ett led “att lyfta de mest utsatta stadsdelarna” och skapa arbetstillfällen.

“Från regeringens sida vidtar vi ett antal åtgärder som är inriktade på att skapa en positiv socioekonomisk utveckling och minska boendesegregationen i de mest utsatta stadsdelarna. Flytten av Diskrimineringsombudsmannen är ett led i det arbetet”, skriver Ullenhag i sin debattartikel.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • DO
  • integration