DO flyttar ut till förorten

publicerad 10 juni 2013

Diskrimineringsombudsmannen, DO, ska flytta till någon av Stockholmsförorterna Tensta eller Rinkeby, det skriver integrationsminister Erik Ullenhag (FP) på DN:s debattsida.

Omlokaliseringen till Tensta eller Rinkeby omfattar bland annat 100 medarbetare och sker på uppdrag av regeringen.

Erik Ullenhag Foto: Regeringskansliet
Erik Ullenhag Foto: Regeringskansliet

Stockholms stad har redan fattat beslut om att flytta andra delar i Stockholms stads förvaltning ut till ytterstadsdelar och räknar med att 1 500 jobbar därmed också förflyttas från innerstaden, skriver Expressen.

Man hoppas kunna se en positiv samhällsutveckling genom att lyfta, inte bara individer, utan hela stadsdelar. Enligt Ullenhag är omlokaliseringen en del i ett led ”att lyfta de mest utsatta stadsdelarna” och skapa arbetstillfällen.

”Från regeringens sida vidtar vi ett antal åtgärder som är inriktade på att skapa en positiv socioekonomisk utveckling och minska boendesegregationen i de mest utsatta stadsdelarna. Flytten av Diskrimineringsombudsmannen är ett led i det arbetet”, skriver Ullenhag i sin debattartikel.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.