40-tal kommunbilar vandaliserade

publicerad 4 augusti 2022
- av Jan Sundstedt
Ett av de vandaliserade fordonen.

De senaste nätterna har ett 40-tal av Södertälje kommuns tjänstefordon vandaliserats – bilar som bland annat används inom hem- och socialtjänsten. Nu tvingas kommunanställda använda sina privata bilar i tjänsten.

Ett 40-tal bilar har de senaste nätterna vandaliserats i Södertälje. Bilarna tillhör kommunen och används bland annat av hemtjänsten och socialtjänsten samt Telge bostäder.

Åke Martinsson, säkerhetschef inom kommunen, beskriver situationen som mycket problematisk.

Personalen tvingas nu använda sina privata bilar i tjänsten, för att lösa det akuta transportläget, berättar Åke Martinsson.

Dessutom drar det på kommunen ytterligare kostnader. Bland annat så påverkas fordonens försäkringspremier, vilket i förlängningen spiller över på skattebetalarna, kommenterar han vidare.

Av det 40-talet bilar som vandaliserats tillhör flertalet Telge bostäder som har fått 25 bilar vandaliserade vid tre tillfällen sedan natten till fredag. På Södertälje kommuns bilar har det inträffat skadegörelse varje natt sedan natten till lördagen.

Kommunen har polisanmält händelserna.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.