Nu får Tusenmannamarschen sin uppföljare: “Öppna upp Sverige” tågar i Stockholm den 1 maj

Frihetsrörelsen i Sverige

publicerad 24 mars 2021
- av Isac Boman
Tusenmannamarschen inför tåget mot Kungsträdgården den 6 mars.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den historiska “Tusenmannamarschen för frihet och sanning” i Stockholm den 6 mars får nu sin uppföljare den 1 maj då man sammankallar till ett nytt frihetståg under kampanjen “Öppna upp Sverige”.
– Min moraliska kompass vägleder mig att göra det som är bäst för landet och det är att öppna upp det svenska samhället, säger initiativtagaren Filip Sjöström.

Tusenmannamarschens tema “För frihet och sanning” blir nu “Öppna upp Sverige” när man uppmanar svenska folket att ansluta till sitt 1-maj-tåg i Stockholm för att bryta den utdragna coronarepressionen i landet.

– Vår förhoppning är att få med oss fler människor som sluter upp bakom det budskapet, säger Filip Sjöström som står bakom initiativet.

Efter den mycket uppmärksammade manifestationen i Stockholm den 6 mars har flera forskare talat ut om nedstängningspolitiken. På dagens NyD Debatt pekar Sjöström bland annat på Fredrik Andersson och Lars Jonung vid Ekonomihögskolan i Lund som sågar pandemilagen för att inte stå på stabil vetenskaplig grund och snarare bör diagnosticeras som “pandemipopulism”. Forskarna pekar på att nedstängningarna dessutom orsakar stor ekonomisk och social skada.

Om omfattande nedstängningar inte har någon uppenbar inverkan på överdödligheten är deras ekonomiska effekter desto större.”, konstaterar man.

Människors hälsa, inte minst deras mentala hälsa, blir lidande av hinder för deras rörlighet. Många studier visar att utsatta grupper drabbas särskilt hårt av nedstängningar. Dessa inkräktar även på demokratiska fri- och rättigheter som näringsfriheten och rörelsefriheten inom landet och över gränserna.”, fortsätter Andersson och Jonung.

Sjöström pekar på att det i stort saknats en öppen debatt kring den svenska strategin och de skador som en nedstängning av samhället orsakar och uppmanar alla som ser detta att ansluta till manifestationen den 1:a maj för att återställa de grundlagsbefästa friheterna i landet. Han uppmanar också särskilt caféägare, restaurangägare, barägare, nattklubbsägare och andra som drabbas extra hårt av det stängda samhället att sluta upp.

Jag tänker på alla de studenter som inte får ta studenten ordentligt, alla artister som inte får hålla konserter och alla idrottssupportrar som inte får se på sport live. Det är många som vill att samhället ska öppnas upp och det finns inga anledningar att vänta, avslutar Sjöström.

Det råder ingen brist på dramatik inför den 1 maj. Såväl det mediala som det politiska etablissemanget har uttryckt stor indignation över Tusenmannamarschen och gått på högvarv för att svartmåla inte bara initiativet i sig själv utan även olika aktörer som bevakat detta och till och med enskilda demonstranter.

Så sent som igår rapporterade Nya Dagbladet om att den svenska regimen just nu även håller övningar för militärpolis i Stockholm som ska fokusera särskilt på “ordningsstörningar och säkerhet”. Mot bakgrund av att detta görs så nära inpå den stora manifestationen i Stockholm spekulerar kritiker i att syftet framförallt kan vara att försöka upplösa sammankomster och protester som bryter mot coronarepressionen, så som exempelvis det planerade tåget i Stockholm den 1 maj.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!