Nytt larm: Coronavaccinerna kan orsaka hjärtinflammation

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 12 juli 2021
- av Markus Andersson

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


22 420 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Nya allvarliga biverkningar ifrån coronavaccinerna har nu upptäckts. EU:s läkemedelsmyndighet EMA har nu sett att vaccinen från Pfizer-Biontech samt Moderna misstänks kunna orsaka hjärtinflammation vilket kan leda till livshotande tillstånd. Yngre män är särskilt drabbade.

I förra veckan meddelande Läkemedelsverket att man i Sverige fått in över 50 000 rapporter om biverkningar och att minst 250 svenskar misstänks ha dött som en följd av de kontroversiella coronavaccinen.

Till de mer graverande uppgifterna hör att inte ens en tiondel av de hittills inrapporterade fallen hunnit utredas. Trots detta pågår massvaccineringen runt om i landet på högvarv.

Nu kommer nya larm om allvarliga biverkningar från EU:s läkemedelsmyndighet EMA. Man har upptäckt att coronavaccinen från Pfizer-Biontech samt Moderna misstänks kunna orsaka hjärtinflammation. Detta kan leda till ett livshotande tillstånd och dödsfall. Om patienten får vård i tid försöker man ofta behandla med antiinflammatoriska läkemedel och syrgas.

Symtomen som sprutorna misstänka orsaka i de aktuella fallet inkluderar andfåddhet, hjärtklappning och bröstsmärtor. Hjärtsyndromen inträffar oftast två veckor efter andra dosen, enligt EMA, och drabbar främst yngre män. USA:s smittskyddsmyndighet har tidigare varnat för samma biverkningar.

EMA tvingas nu rekommendera att personer som haft en historik av blodsjukdom och kapillärläcksyndrom (CLS) inte ska vaccineras med Johnson & Johnsons vaccin, enligt Reuters.

Över 300 fall med personer som fått de potentiellt livshotande tillstånden myokardit (hjärtmuskelinflammation) och perikardit med misstänkt koppling till sprutorna har hittills inrapporterats bara i EU-länderna tillsammans med Island, Norge och Liechtenstein.

Trots de kraftigt stigande antalet allvarliga biverkningar som rapporterats in framhärdar EMA fortfarande att “fördelarna med vaccinerna överväger riskerna med stor marginal”.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!