Minst 85 svenska dödsfall kopplade till coronavaccin

Kritiserade coronavaccineringen

publicerad 1 mars 2021
- av Per Nordin
Minst 85 dödsfall kopplas till coronavaccinen.

Läkemedelsverkets senaste rapport visar att minst 85 personer nu har avlidit i Sverige av misstänkta biverkningar kopplade till coronavaccinen.

Enligt rapporten är hela 83 av de 85 inrapporterade dödsfallen relaterade till Pfizers hårt kritiserade vaccin Comirnaty och två till Modernas vaccin.

Noterbart är att alla avlidna inte heller är äldre svenskar även om majoriteten är det – utan att dödsfall kopplade till vaccinen också noterats i åldersgruppen 40 till 69 år.
Sammanlagt har 1 234 misstänkta biverkningar av vaccinen rapporterats in till Läkemedelsverket och 458 av dessa, alltså mer än en tredjedel betraktas som allvarliga biverkningar.

Ännu har inga dödsfall rapporterats in kopplade till Astra Zenecas coronavaccin i Sverige, men vaccinet var också det senaste ut att användas, varför dödsfall kan komma att rapporteras in framöver även med detta vaccin.

Nya Dagbladet har tidigare rapporterat om hur vaccinens inrapporterade biverkningar innefattar allt ifrån hjärtattacker och andnöd till svåra infektioner och sepsis och hur patienter som låtit sig injiceras med vaccinet plötsligt dött av hjärtstillestånd och andra åkommor.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.