Internationella statistiken: Vaccinationerna har ingen effekt på smittspridningen

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 6 december 2021
- av Markus Andersson

[wordpay_hide_paywall]

En sammanställning av statistik från olika länder fram till den 4 december 2021 visar klart att hög vaccinationsgrad inte har haft någon effekt på antalet fall av Covid-19. Tvärtom tyder statistiken på att länder med hög vaccinationsgrad har fler antal fall av Covid-19 hösten 2021 jämfört med våren och hösten 2020.

Japan som under augusti 2021 inlett behandling med Ivermektin har däremot sett en kraftig nedgång av antalet smittade.

Regeringen har beslutat att vaccinpass ska införas i Sverige ”som smittskyddsåtgärd”. Avsikten ska alltså vara att minska antalet fall av covid-19 med hjälp av de idag tillgängliga vaccinerna.

Det finns emellertid varken vetenskapligt eller empiriskt stöd för åtgärden. Alltsedan starten av vaccinationerna har det varit känt såväl inom EMA, KI, FHM samt bland ledande expertis att vaccinerna inte skyddar mot smittspridning:

  • EMA, EU: ”Effekten av vaccination med Comirnaty på spridningen av SARS-CoV-2-viruset i samhället är ännu inte känd. Det är ännu inte känt hur mycket vaccinerade människor fortfarande kan bära och sprida viruset”.
  • Matti Sällberg, professor, KI: ”Vaccin skyddar mot sjukdom, inte smitta”, SVT 28 januari 2021.
  • Anders Tegnell, FHM ”… finns inget i studierna som säkerställer att man inte blir smittsam”, Aftonbladet 5 januari 2021; ”Vi vet att vaccinerna inte skyddar jättebra mot smitta”, DN 18 november 2021.
  • Luc Montagnier, nobelpristagare och professor “Vaccinerna Pfizer, Moderna, Astra Zeneca hindrar inte överföring av viruset från person till person … De vaccinerade är lika smittsamma som de ovaccinerade”.
  • Shaun Griffin: “Vuxna som har vaccinerats fullt ut mot SARS-CoV-2 kan bära samma virusbelastning av deltavarianten som de som är ovaccinerade”, British Medical Journal, 21 augusti 2021.
  • Professor Christian Peronne, tidigare rådgivare till franska regeringen gällande vaccineringar och tidigare vice ordförande i en rådgivande expertgrupp åt WHO: ”Vaccinerade människor riskerar att drabbas av de nya varianterna … vaccinerade människor bör sättas i karantän och isoleras från samhället. Ovaccinerade människor är inte farliga; vaccinerade människor är farliga för andra”.
  • Dr Robert Malone, uppfinnare av mRNA-teknik: “Idén om att om du har en arbetsplats där alla är vaccinerade, så kommer du inte att få virusspridning, är helt falsk. En total lögn.”
  • Gûnter Kampf: “Det finns allt fler belägg för att vaccinerade individer fortsätter att ha en  viktig roll i smittspridningen”, The Lancet, 20 november 2021.
  • Geert vanden Bossche: Genom att vaccinera våra ungdomar, barn och generellt alla människor med utmärkt hälsa, berövar vi en betydande del av befolkningen dess ”antivirala” kapacitet och förvandlar dem istället till en grogrund för mer smittsamma och alltmer NAb-resistenta varianter”.

Statistik bekräftar att vaccinerna inte minskar smittspridningen

Nedanstående diagram hämtade från ourworldindata.org samt COVID-19 Data Repository by the Center for Systems Science and Engineering (CSSE), Johns Hopkins University, över utvecklingen av antalet fall av covid-19 i genomsnitt under 7 dagar fram till den 4 december 2021. Statistiken bekräftar experternas uppfattning att vaccinerna inte har någon effekt på smittspridningen. Snarast verkar smittan öka i länder med hög vaccinationsgrad.

Island – 82% fullt vaccinerade

Finland – 73% fullt vaccinerade

Danmark – 77% fullt vaccinerade

Norge – 70% fullt vaccinerade

Holland – 74% fullt vaccinerade

Belgien – 75% fullt vaccinerade

Tyskland – 68% fullt vaccinerade

Storbritannien – 68% fullt vaccinerade

 

Japan – en annan utveckling

I Japan däremot har antalet bekräftade fall minskat kraftigt sedan augusti 2021 då Japan ska ha beslutat att behandla alla covid-19 fall med Ivermektin.

Japan – andel fullvaccinerade 77%


Alla diagram och uppgifter om andel vaccinerade kommer från ourworldindata.orgLadda ner Nya Dagbladets mobilapp!