Högst vaccinmotstånd bland högutbildade

publicerad 25 januari 2018
Högutbildade familjer läser på mer om riskerna med vacciner och avstår i högre grad än andra

Kritiken mot vacciner och vaccinskador ökar i hela Europa. Högst motstånd finner man bland högutbildade, enligt Heidemarie Holzmann, professor vid Wiens medicinska universitet.

”Vacciner är säkra och de etablerade auktoriteterna har rätt på denna punkt”. Det är budskapet som levereras. Den breda mediebilden är tämligen likriktad. Men i hela Europa ökar kritiken mot vaccinering. Det är särskilt bland småbarnsföräldrar och högutbildade som kritiken är som mest utbredd mot både de kortsiktiga och långsiktiga effekterna av vaccinering. Utöver risken för biverkningar och skadliga tillsatser ifrån tillverkarna ifrågasätts också själva nyttan med att vaccinera sig mot barnsjukdomar.

– Högst vaccinmotstånd hittar vi bland de välutbildade, bekräftar Heidemarie Holzmann, professor vid Wiens medicinska universitet i Sveriges Radios reportage ”Europas kraftiga vaccinationsmotstånd” i programserien Vetandets värld.
Heidemarie Holzmann är också ledare för referenscentrat för mässling, påssjuka och röda hund (MMR). Hon menar att högutbildade i högre grad motsätter sig auktoriteter, tänker självständigt och eftersöker information på egen hand.

SR sammanblandar fakta
Men i reportaget ifrån Sveriges Radio, som handlar om…


 


Liknande artiklar: