Efter mediedrevet och hoten – Dr. Mercola raderar hela sitt arkiv

Coronarepressionen

publicerad 7 augusti 2021
- av Sofie Persson
Dr. Joseph Mercola.

Efter flera attacker från mainstreammedia ser sig nu den amerikanske hälsoprofilen Dr. Joseph Mercola tvungen att radera allt arkiverat artikelinnehåll på sin hemsida. Mercola har utpekats för att vara bland de främsta vaccinmotståndarna i USA och bedömer den drastiska åtgärden som nödvändig efter att allvarliga hot riktas mot honom själv och hans medarbetare.

Dr. Joseph Mercola är en amerikansk läkare som länge varit profilerad inom det alternativmedicinska fältet och även varit känd för att vara kritisk mot vaccin. Nu hängs han ut bland annat av New York Times för att ha en ledande roll i att sprida ”felaktig information” om covidvaccin och den så kallade coronapandemin.

Center for Countering Digital Hate (CCDH) är en organisation som startades 2017 med mottot att ”störa arkitekturen för hat och felinformation på nätet”, i praktiken med fokus på att försöka få techjättar att censurera människor som man menar ”främjar hat”. I detta inkluderar man nu även vaccinkritiker. Nyligen publicerade organisationen en form av rapport som tar fasta på ”allvaret” kring vaccinmotståndare på sociala medier och fokuserar på vad man betecknar som 12 av de mest betydande kritikerna. På listan finns bland annat juristen Robert F. Kennedy Junior, läkaren Sherri Tenpenny och gynekologen Christiane Northrup. Nummer 1 på listan är Dr. Joseph Mercola.


Annonser:


Han beskrivs bland annat som en ”framgångsrik antivaccinentreprenör” som ”langar kosttillskott och falska botemedel i stället för vaccin”. Detta föranledde att New York Times skrev en stor artikel om honom, vilket i sin tur fått mycket uppmärksamhet i mainstreammedia i stort.

Under onsdagen meddelade Dr. Mercola att han som en motåtgärd sett sig tvungen att radera allt innehåll på sin hemsida. Han berättar att allvarliga hot riktas mot honom som en följd av kampanjen, och även mot hans medarbetare.

 

Det har varit gånger då det jag presenterat varit sett som kontroversiellt, men det är att förvänta. Det var en av de främsta friheterna vi hade. Vi kunde ha olika synpunkter och vi kunde prata om dem utan rädsla. Men nu är tiderna annorlunda. Mycket mörkare tider. Yttrandefrihetens tystnad är nu dövande, säger han.

Han menar att om rapporten ”vaccinmotståndare” skulle lämnas in för ”peer review” skulle den vara skrattretande och att organisationen är grundad med ”mörka pengar” samt pekar vidare på att pressen inte granskat rapporten innan de använt dess innehåll.

Jag kan hantera att arbetare från CNN jagar mig med bilen när jag cyklar hem. Jag är ledsen för de människorna i media som måste lyda befallningar, säger Mercola.

Han klargör att han kommer att fortsätta publicera nytt material, men att det bara kommer att vara uppe på hemsidan i 48 timmar från och med nu.

Vi står vid ett vägskäl där förändring är oundvikligt. Vi måste alla ta beslut som kommer att avgöra vår framtid. För många ser det här ut som ett krig … men det vi måste hitta är fred. Jag kommer att hitta fred genom min uppoffring.

Sammanlagt är det över 15 000 artiklar och 25 års arbete som raderats från Dr. Mercolas hemsida.


Dr. Joseph Mercola är en amerikansk läkare som förespråkar alternativ medicin. Han har skrivit 15 böcker varav The No Grain Diet och The Great Bird Flu Hoax hamnat på New York's best seller lista. Hans senaste bok heter The Truth About COVID-19.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.