Barn vaccinerades ”av misstag” – med icke-godkänt vaccin

Kritiserade coronavaccineringen

publicerad 2 juni 2021
- av Markus Andersson
välja vaccin

Minst 12 barn i British Columbia har vaccinerats med Modernas coronavaccin – trots att vaccinet inte har godkänts för användning på minderåriga. Nu ber vårdgivaren om ursäkt och hävdar att barnen fått ”fel vaccin av misstag”.

Barnen ska ha vaccinerats med Modernas vaccin hos vårdgivaren Vancouver Coastal Health som tillhandahåller vård för omkring en fjärdedel av befolkningen i British Columbia, Kanada.

Vårdgivaren medger att 12 barn ”av misstag” fått fel vaccin under fredagen och lördagen förra veckan när Kanadas massvaccinationsprogram expanderas för att även omfatta tonåringar.


Annonser:


Även om samtliga coronavaccin har kända svåra bieffekter och skadeverkningar så är Pfizer/bioNTechs vaccin det enda som hittills har godkänts i landet för användande på barn mellan 12 och 17 år – ändå har de alltså fått ett helt annat vaccin mot sin vetskap.

Ansvariga hävdar att de inte ”förväntar sig” att barnen ska få några allvarliga bieffekter och hänvisar till vaccintillverkarens egna rapport där det påstås att barn får samma skydd som vuxna – och liknande biverkningar.

Trots att barn har en mycket liten risk att bli sjuka i coronaviruset eller föra detta vidare så har Kanada trots det bestämt att barn mellan 12 och 17 år ska ingå i massvaccinationsprogrammen. Myndigheterna hävdar att även barn måste vaccineras för att minska ”den totala smittspridningen”.

I skrivande stund har lite mer än hälften av Kanadas befolkning vaccinerat sig med åtminstone en dos av något av de kontroversiella coronavaccinen. Noterbart är att Kanada även har godkänt användandet av 45 000 vaccindoser från AstraZeneca – trots att dess bäst före-datum gått ut.

Nya Dagbladet har tidigare rapporterat om hur Kanada gått i bräschen för massvaccinationsprogrammen och hur man blev det första landet i världen att förespråka att barn så unga som 12 år ska ta vaccinet.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.