Kanada godkänner covidvaccin – för 12-åringar

Publicerad 6 maj 2021
  Kanada godkänner
  Kanada blir det första landet i världen som godkänner vaccin för barn under 16 år när man nu ger grönt ljus till Pfizer/BioNtechs kontroversiella mRNA-injektioner, för barn ner till 12 år gamla. Nu kommer Kanada snart börja vaccinera sina barn. Det är efter en studie som Pfizer/BioNtech gjorde på ungdomar i åldrarna 12–15 år och enligt läkemedelsföretagets pressmeddelande fått bra resultat i en studie. Därmed blir nu landet nu först i världen att vaccinera yngre barn, då åldersgränsen tidigare varit minst 16 år för att ta något covidvaccin. I studien, som tog plats i USA, ska 2000 ungdomar ha deltagit varav hälften fick covidvaccinet och hälften placebo. Enligt studien ska ingen av ungdomarna ha fått "symptomatiska covidinfektioner" och i placebo-gruppen uppges 18 personer ha fått sådana. De omedelbara negativa hälsoeffekterna uppges också vara liknande som i åldersgruppen 16-25, så som ömhet i armen, frossa och feber. Kanadas medicinska chefsrådgivare, Supriya Sharma, säger att även om ”yngre personer ofta inte blir allvarligt sjuka i viruset så kommer vaccinet hjälpa att kontrollera smittspridningen” och menar att man nu sprider meddelandet att alla covidvaccin kan ge stora fördelar för att förhindra covid-19. – När du blir erbjuden vaccin är det en väldigt, väldigt bra valmöjlighet, menar Sharma. Kanada har, förutom Pfizer/BioNtech, i nuläget tre godkända vaccin: AstraZeneca, Johnson & Johnson och Moderna, men för att ta de tre sistnämnda måste man vara minst 18 år gammal.   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!