Walesisk ledamot till attack mot Rothschild

publicerad 9 februari 2014
Bild på Rothschilds ordförande, Baron David René de Rothschild, i Frankrike 1981.

Storbanken N M Rothschild & Sons har lurat pensionärer och äldre till den grad att de nästan lever i misär. Den anklagelsen kommer från en walesisk riksdagsledamot.

Det är riksdagsledamoten Huw Irranca-Davies som tar strid mot den etablerade bankjätten. Enligt honom ska N M Rothschild & Sons ha lurat åtskilliga pensionärer i Wales att investera kapital i form deras egna lägenheter i Spanien, skriver nättidningen Wales Online.

“Använt kunderna som mellanhänder”
Enligt Huw Irranca-Davies är dock inte Rothschild något undantag när det kommer till att utnyttja kunder för egen vinning. Metoden bedrivs över hela Europa, även i Skandinavien påpekar han.

– Jag säger till er Rothschilds att ni har avvikit från era kärnvärden och smutsar ner ert varumärke samt rykte. Ni har använt era kunder som mellanhänder och nu står de på kanten till misär efter att ha investerat hos er. Namnet Rothschild och eran integritet användes som ett försäljningsargument, sade Huw Irranca-Davies i en riksdagsdebatt.

En talesperson för N M Rothschild & Sons säger till Wales Online att banken inte gjort sig skyldiga till anklagelserna utan pekade på att en utredning från den brittiska regeringen kommit fram till att man inte brutit mot lagen.

Drivs av aristokratisk familj
N M Rothschilds & Sons grundades i City of London 1811 och är en av världens äldsta banker. Ända sedan starten har banken drivits av den judiska aristokratfamiljen Rothschild.

Enligt obekräftade källor uppgår familjens totala tillgångar till smått otroliga 680 biljoner kronor.

Familjen är en etablerad aktör på vinmarknaden genom Château Mouton-Rothschild. Herr Christopher O’Neill, som är gift med prinsessan Madeleine, har tidigare jobbat på N M Rothschild & Sons.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!