Ekonomi

Världens miljardärer blev 20 procent rikare under 2017

Världens miljardärer kunde skåla i champagne efter 2017.

Den sammanlagda förmögenheten hos världens 2 158 miljardärer ökade med en femtedel, bara under 2017, visar en ny rapport.

Fjolåret var ett bra år för världens rikaste. I en ny rapport från storbanken UBS och konsultfirman PwC framgår det att världens 2 158 miljardärer ökade sin sammanlagda förmögenhet med 1,4 biljoner dollar till 8,9 biljoner dollar, motsvarande 80,6 miljarder kronor, under 2017.

Ökningen under 2017 motsvarar mer än BNP:t hos nationer som Spanien eller Australien, rapporterar The Guardian.

Världens rikaste person idag, Amazon-grundaren och rymdentreprenören Jeff Bezos, har en förmögenhet som uppgår till hela 146 miljarder dollar, motsvarande över 1,3 biljoner kronor.

 

 

Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

Liknande artiklar

1. Vad kämpade Trump emot? För att bättre förstå den kommande politiska händelseutvecklingen i USA med avslöjande av illegala åtgärder från t ex le...
Makten utgår inte längre från folket! I min ungdom för 60 år sedan engagerade jag mig politiskt i det då liberala Folkpartiet hemma i Jämtland där jag gick i ...
Annie Lööf är medlem i den ökända Trilaterala komm... Centerpartiets partiledare Annie Lööf är medlem i den globalistiska tankesmedjan Trilaterala kommissionen. 1973 grund...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!