Världens första Bitcoinautomat öppnar i Vancouver

publicerad 27 oktober 2013

Den integritetsvänliga kryptovalutan Bitcoin kommer få sin första bankautomat i ett kafé i Vancouver, Kanada. Där ska man kunna byta kanadensiska dollar mot Bitcoins.

Automaten väntas öppna på tisdag och kommer att gå i bräschen för Bitcoin, som blir allt populärare. Det är företagen Robocoin från USA och det kanadensiska Bitcoiniacs som ligger bakom automaten.

 Det är den första Bitcoinautomaten i världen. Det kommer fyra till i december och vi kommer att sprida ut dem över större städer i Kanada, säger Mitchell Dementer, Bitcoiniacs medgrundare, till Vancouver Sun.

Bitcoiniacs tar tre procents ränta när kunder utbyter kanadensiska dollars för Bitcoins, och vice versa. För att genomföra en transaktion måste man genomföra en handskanning och maxbeloppet är 1 000 kanadensiska dollar per dag, motsvarande 6 000 kronor.

Det kanske inte är en slump att det är just i Vancouver som världens första Bitcoinautomat ska öppna. Staden är ett bra ställe för att kunna spendera Bitcoins i kaféer, gym och restauranger, skriver Vancouver Sun.

Alla transaktioner som genomförs genom automaten sker anonymt, ett av Bitcoins signum.

 

 

Läs även:
Tyskland erkänner Bitcoin
Vad är Bitcoin för någonting?
Flera anonymiseringstjänster accepterar nu Bitcoin
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.