Foto: Holger.Ellgaard/CC-BY-SA-3.0

TV4 riskerar böter för reklamöverträdelser

Publicerad 25 november 2013, uppdaterad kl. 18:57

Bonnierägda TV4 kan komma att få betala en halv miljon i böter efter att ha fällts av Granskningsnämnden. Detta för att kanalen visade reklam när ett mål gjordes under en match i hockey-VM i våras.

TV4 fälls bland annat för att i hockeymatchen mellan Schweiz och Kanada inte visat ett av målen i matchen. Istället hade kanalen tagit ett reklamavbrott vilket ledde till att tv-tittarna berövades på målet, rapporterar Medievärlden.

Granskningsnämnden fäller också TV4 för att i samma sändning haft live-odds från Svenska Spel. Dessutom innehöll sponsringsmeddelanden reklambetonade tillägg som strider mot radio- och tv-lagen.

Annons:


Men det är inte bara TV4 som Granskningsnämnden fäller. SVT fälls av nämnden för två överträdelser i samband med idrottsevenemangen Gothenburgh Horse Show och Nordea Masters.

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend