Ekonomi

Tuffa tider väntas i Ronneby – går back 55 miljoner

Ronneby är på väg att gå 55 miljoner back i år. Kommunen inför därför ett anställnings- och köpstopp.

Nu väntar tuffa tider i kommunen. Utbildningsnämnden går back med 20 miljoner kronor, socialnämnden med 25 miljoner och äldrenämnden med 8 miljoner, samt att det finns några andra minusposter.
– Det här är inte unikt för Ronneby utan det här finns i princip i alla kommuner just nu i Sverige. Vi har levt i en dopad ekonomi under några år där vi fått bidrag från staten. De trappas av framåt samtidigt som vi måste ställa om vår organisation gentemot den kostym vi har, säger Kenneth Michaelsson (C), som är vice ordförande i kommunstyrelsen.

Kommunen kommer nu att införa ett anställnings- och köpstopp, med vissa undantag.

– Vi undantar vissa verksamheter inom utbildning, måltidspersonal och vård och omsorg, säger Kenneth Michaelsson.

Ronneby har tagit emot ett stort antal migranter de senaste åren och förra året rapporterade SVT om att nästan hälften av kommunens utrikes födda var arbetslösa.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Ronneby