“Toys “R” Us kommer begäras i konkurs”

publicerad 19 september 2017

Den multinationella leksakskedjan Toys “R” Us har ansökt om konkursskydd för sin verksamhet i USA. Företaget har skulder på tiotals miljarder kronor och uppgifter gör gällande att man kommer ansöka om att begäras i konkurs.

På grund av en allt hårdare konkurrens, bland annat från sajter som Amazon, har företaget dragit på sig stora skulder under de senaste åren och hotas nu av konkurs. Därför valde företaget att under måndagen ansöka om ett så kallat konkursskydd.

Källor uppger för CNBC att Toys “R” Us kan komma att begäras i konkurs redan den här veckan. Uppgifter som indirekt förnekats av Toys “R” Us vd och styrelseordförande Dave Brandon, som säger att man arbetar på att “omstruktrera” sin fem miljarder dollar stora skuld tillsammans med sina investerare Kohlberg Kravis & Roberts, Bain Capital och Vornado Realty Trust.

Enligt David Brandon kommer inte företagets butiker att påverkas. Toys “R” Us är en av världens största leksakskedjor har nästan 1 600 butiker internationellt och 64 000 anställda.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!