Ekonomi

Torsdagens börsras det största i modern tid

Arkivbild.

Världens börser var i fritt fall under torsdagen och Stockholmsbörsen upplevde sin mörkaste dag i modern tid.

Världsekonomin är i gungning i kölvattnet av epidemin av coronaviruset covid-19. Börserna, både i Sverige och internationellt, har fallit kraftigt under veckan och på torsdagen hade börsraset nått historiska nivåer.
Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index rasade med 11,1 procent under torsdagen. Det är Stockholmsbörsens kraftigaste ras i modern tid och trumfar den “svarta torsdagen” den 29 oktober 1987 när Stockholmsbörsens ledande index föll med 9,15 procent.

Stockholmsbörsens OMX-index har tappat 30 procent av sitt värde sedan toppen den 20 februari, skriver Dagens Nyheter.

Även i New York rasade börserna kraftigt. Dow Jones och S&P 500-index föll med 10,0 respektive 9,5 procent under torsdagen vilka är de kraftigaste rasen sedan börskraschen under “svarta måndagen” den 18 oktober 1987 då Dow Jones index rasade med 22,61 procent.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!