Tesla utreds för att inte ha informerat om ”autopilot”-olycka

publicerad 15 juli 2016
Insidan av en av Teslas delvist självstyrande bilar

Den amerikanska biltillverkaren Tesla Motors utreds nu av den amerikanska finansinspektionen. Utredningen kommer samtidigt som flera av deras ”autopilot”-bilar krockat inom loppet av bara några månader.

Det handlar om en olycka med dödlig utgång i Florida den 7 maj i år där en av Teslas delvist självstyrande bilar var inblandad. Olyckan inträffade när föraren var i det som Tesla själva kallar för ”autopilot”-läge. Sedan dess har två andra delvist självstyrande Teslabilar varit med i olyckor, dock utan dödlig utgång.

Nu utreds Tesla av den amerikanska finansinspektionen United States Securities and Exchange Commission, SEC, för att man underlåtit att informera sina investera om den dödliga bilolyckan, uppger källor till Wall Street Journal.

Man ska ha missat att informera delägarna om den dödliga olyckan när Tesla-vd:n Elon Musk sålde aktier i företaget i samband med en nyemission.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.