Ekonomi

SvD-reporter anklagas för jäv

Joel Dahlberg, reporter på Svenska Dagbladet Näringsliv, har skrivit flera negativa artiklar om pensionsföretaget Söderberg & Partners, samtidigt som han deltar i event för huvudkonkurrenten Avanza.

I flera artiklar har SvD Näringslivs Joel Dahlberg skrivit om Söderberg & Partners förehavanden, ofta utifrån en negativ synvinkel.
Men enligt branschtidningen Resumé kan det finnas en förklaring till det. Joel Dahlberg har varit inblandad i flera event för Avanza, en av Söderberg & Partners främsta konkurrenter.

Det är artiklarna Pensionsjätte ger usel avkastning och FI om Söderberg & Partners: “Dyrt och dåligt” som Resumé uppmärksammar.

Men enligt Joel Dahlberg själv och Svenska Dagbladet finns det ingen koppling mellan artiklarna och Dahlbergs deltagande på Avanzas event.

Jag kan svara för mig och varför jag skriver om Söderberg & Partners. Jag tycker att det är relevant. Det ingår i mina arbetsuppgifter att granska alla möjliga aktörer. Och den här gången gäller det Söderberg & Partners som är en stor aktör på finansmarknaden som påstår saker om förvaltning som jag har ifrågasatt. För mig är det inte konstigare än så, säger han till Resumé.

Svenska Dagbladet har tidigare kritiserats för den så kallade sponsrade journalistiken där tidningar skriver positiva artiklar om ett företag mot ersättning.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!