Ekonomi

Stora fall på världens börser

Det blev en röd dag på börserna runt om i världen. Stockholmsbörsen föll med nästan tre procent.

Under torsdagen föll Stockholmsbörsens breda OMXS-index med 2,8 procent, den sämsta dagen under hela 2018. Ännu sämre gick det för OMXS30 som tappade 2,9 procent, vilket gjorde det till den värsta handelsdagen på nästan två år. Ericsson var det enda av storbolagen på Stockholmsbörsen som gick plus under torsdagen, mycket på grund av nyheten att konkurrenten Huaweis finanschef hade gripits i Kanada.
De tyska och franska börserna föll med 3,5 procent vardera, rapporterar BBC.

Även på Wall Street var det röda siffror. Vid 19-tiden på torsdagskvällen svensk tid hade Dow Jones-indexet tappat 400 punkter. Som lägst låg Dow Jones på minus 600 punkter från gårdagens stängning. Just Dow Jones-indexet har haft en tuff vecka. I tisdags föll indexet med hela 799 punkter.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!