Stenbeck lämnar ordförandeskapet i Kinnevik

publicerad 11 mars 2016
Cristina Stenbeck

Cristina Stenbeck kommer lämna sitt uppdrag som styrelseordförande för investmentbolaget Kinnevik, efter nästan 10 år på posten.

Familjedynastin Kinnevik är idag ett av Sveriges mäktigaste bolag som bland annat äger Tele2 och Modern Times Group, som i sin tur äger Viasat.

Efter nästan 10 år som styrelseordförande kommer Cristina Stenbeck att lämna över ordförandeklubban.

– Valberedningen är glada att föreslå Tom Boardman som ny styrelseordförande. Tom har varit en aktiv medlem av styrelsen de senaste fem åren, och har bidragit med sin erfarenhet från att leda och bygga bolag inom ett flertal sektorer, såsom telekommunikation, finansiella tjänster och detaljhandel. Hans bakgrund som grundare och VD medför även värdefulla perspektiv till Kinneviks operativa arbete, säger Stenbeck i ett pressmeddelande.

Valberedningen har föreslagit sydafrikanen Tom Boardman som ny styrelseordförande i bolaget.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.