MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 4 mars 2024

måndag 4 mars 2024

Stämmer bank efter att ha ändrat villkor

publicerad 16 augusti 2013

Dmitri Argarkov från Ryssland fick ett kreditkortserbjudande från sin bank. Vad han då gjorde var att ändra villkoren i avtalet och sedan skicka tillbaks det till banken, som förvånansvärt accepterade villkoren. Men nu stämmer Argarkov banken på knappt fem miljoner kronor.

I kontraktet med banken, som var Tinkoff Credit Systems, lade Dimitri Argarkov, 42, till en klausul som tillät att han kunde stämma banken varje gång som de inte följt kontraktsvillkoren. Banken skulle även tvingas betala 1,2 miljoner kronor om de försökte bryta kontraktet, skriver RT.

Ändringarna som gjordes i avtalen var bland annat att Dimitri Argarkov inte skulle behöva betala någon ränta över huvud taget. Han skulle dessutom ha obegränsad kredit. Banken missade att läsa det finstilta i kontraktet och skrev på avtalet.

Men Tinkoff Credit Systems svarade med samma mynt och valde att inleda en rättslig process av ärendet. Fallet gick till domstol och det var Dimitri Argarkov som gick segrande ur striden, enligt RT. Det enda som behövs betalas till banken är kontots saldo.

Någon som inte var road över stämningarna var Tinkoff Credit Systems ägare Oleg Tinkov.

“Våra jurister tror inte Agarkov kommer att få 24 miljoner rubler, utan fyra års fängelse för bedrägeri”, skrev han via Twitter.

Dimitri Argarkov ska enligt RT blivit så förskräckt över situationen att han hade planer på att lämna Ryssland då han fruktade för sitt liv.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend