Ekonomi

Soros “icke-önskvärd” i Ryssland

Den kontroversielle finansmiljardären George Soros verksamhet har klassats som ett hot mot Rysslands nationella säkerhet. Nu har ryska åklagare beslutat att hans organisationer ska förbjudas i landet.

George Soros förmögenhet uppgår till över 26 miljarder dollar

Det är Rysslands riksåklagarmyndighet som förklarat George Soros Open Society Institute, OSI, och andra organisationer som “icke-önskvärda”.

Beslutet fattades efter att Rysslands överhus gav i uppdrag till riksåklagare Jurij Tjajka att granska organisationer som tagits upp på den så kallade “patriotiska stopplistan”. Under granskningen kom det fram att organisationernas verksamhet undergräver Rysslands författning, försvarskapacitet eller säkerhet, skriver Sputnik News.
Open Society Institute är endast en av sammanlagt 12 organisationer som förklarats icke-önskvärda. I listan finns bland annat amerikanska National Endowment for Democracy och International Republican Institute.

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • George Soros