Vänsterextremismen i Sverige

Så mycket tjänar vänsterextrema Expos anställda

publicerad 16 juni 2021
Expos chefredaktör Daniel Poohl och ekonomiansvariga Karolina Andersson.

Av misstag råkade Karolina Andersson, ekonomiansvarig på den vänsterextrema underrättelsegruppen Expo, hänga ut sina kollegor och deras månadslöner. Av detta framgår att bland annat chefredaktören Daniel Poohl tjänar nästan 60 000 kronor i månaden på sitt arbete för att kartlägga politiskt oliktänkande.

Andersson skickade ut Expos lönelista till förvaltningsdomstolen i Stockholm eftersom man hade en tvist med Tillväxtverket angående 5900 kronor i korttidsstöd till tidningens profilerade judisk makt-aktivist Jonathan Leman mot bakgrund av att man från Expos håll menar att man går dåligt ekonomiskt och bland annat tvingats gå ner 40 procent i arbetstid.

Uppgifterna blev på grund av Anderssons slarv en offentlig handling och nu kan allmänheten ta del av vad den vänsterextrema stiftelsens anställda egentligen tjänar på att kartlägga och smutskasta invandringskritiker och andra oliktänkande.
Högst lön har chefredaktören Daniel Poohl på 58 000 kronor i månaden följt av verksamhetschefen Anna Rohlin Larsson med 47 278 kronor och Karolina Andersson själv med 45 484 kronor. Samtliga heltidsanställda på Expo tjänar mellan 31 000 och 58…Fakta: Expo

Den vänsterextrema underrättelsegruppen Expo betecknar sig själv som ”antirasistisk”. Samtidigt motsätter man sig konsekvent europeiska folkgruppers rätt till egna hemländer och har även medarbetare som öppet tagit ställning för den våldsbejakande svart makt-rörelsen BLM.

Arbetsmetodiken är framförallt specialiserad på uthängningar, karaktärsmord och systematisk kartläggning av politiska fiender. Traditionellt har man inriktat sig på mer nationalistiskt betonade organisationer, men har på senare tid även kommit att omfatta mer nyandliga strömningar samt den svenska proteströrelsen mot coronapolitiken.

 


Liknande artiklar: