Ekonomi

Ras på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen i Frihamnen i Stockholm

När Stockholmsbörsen öppnade under tisdagen föll den med 4 procent. Men börsraset dämpades under förmiddagen.

Under måndagen rasade börserna i USA. Dow Jones tappade 4,6 procent och Nasdaq 3,8 procent. Stockholmsbörsen tappade 1,8 procent under måndagen och när den öppnade på tisdagen väntades ett ordentligt ras. Börserna i Europa och Asien tappade även de under måndagen. Stockholmsbörsen föll med drygt 2,6 procent under måndagen.
Stockholmbörsen öppnade på tisdagen med ett ras på minus 4 procent. Börsraset var dock mindre än förväntat och under förmiddagen hade raset dämpats och låg vid 11-tiden på minus 2,3 procent.

Sedan Donald Trump vann det amerikanska presidentvalet i november 2016 har de amerikanska börserna rusat. Experterna tror att måndagens börsras var en korrektion för den höga inflationen i USA som bland annat beror på höjda löner.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!