Polarbröd varslar 131 personer i Älvsbyn

publicerad 3 september 2020
Det numera nedbrunna Polarbageriet i Älvsbyn.

Efter förra veckans brand på Polarbröds bageri i Älvsbyn meddelar ledningen att de nu varslar 131 anställda på orten.

Natten till måndag den 24 augusti uppstod en brand i Polarbröds bageri i Älvsbyn. Bageriet gick tyvärr inte att rädda utan förstördes totalt i branden. Ingen kom till skada i branden. I nuläget är det oklart hur den startade.

Polarbröd varslar om uppsägning för samtliga kollektivanställda i Älvsbyn – det vill säga 131 av 245 anställda. Ledningen ska ha tittat på alla möjligheter, men hittar ingen annan lösning i dagsläget eftersom uppbyggnaden av ett nytt bageri kommer att ta minst två år.

Det här är en sorgens dag för oss i Polarbröd. Vi ser ingen annan lösning i nuläget men vi gör allt vi kan för att komma tillbaka med ett nytt bageri i Älvsbyn även om det kommer att ta tid, säger koncern-vd Karin Bodin.

Varslet slår hårt mot Älvsbyn som har omkring 5000 invånare. Polarbröd erbjuder de varslade arbete på företagets andra bageri i Bredbyn i Örnsköldsviks kommun, men det rör sig bara om ett tjugotal tjänster. Företaget kommer att försöka hjälpa till med boende och resor.

Man jobbar även hårt för att få igång smörgåsproduktion i Älvsbyn, men inledningsvis kan det handla om omkring 20 personer.

2019 var 3,4 procent, mellan 16-64 år, öppet arbetslösa i Älvsbyns kommun.

 

Källa: Polarbröd
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!