Polarbröd varslar 131 personer i Älvsbyn

publicerad 3 september 2020
Det numera nedbrunna Polarbageriet i Älvsbyn.

Efter förra veckans brand på Polarbröds bageri i Älvsbyn meddelar ledningen att de nu varslar 131 anställda på orten.

Natten till måndag den 24 augusti uppstod en brand i Polarbröds bageri i Älvsbyn. Bageriet gick tyvärr inte att rädda utan förstördes totalt i branden. Ingen kom till skada i branden. I nuläget är det oklart hur den startade.

Polarbröd varslar om uppsägning för samtliga kollektivanställda i Älvsbyn – det vill säga 131 av 245 anställda. Ledningen ska ha tittat på alla möjligheter, men hittar ingen annan lösning i dagsläget eftersom uppbyggnaden av ett nytt bageri kommer att ta minst två år.
Det här är en sorgens dag för oss i Polarbröd. Vi ser ingen annan lösning i nuläget men vi gör allt vi kan för att komma tillbaka med ett nytt bageri i Älvsbyn även om det kommer att ta tid, säger koncern-vd Karin Bodin.

Varslet slår hårt mot Älvsbyn som har omkring 5000 invånare. Polarbröd erbjuder de varslade arbete på företagets andra bageri i Bredbyn i Örnsköldsviks kommun, men det rör sig bara om ett tjugotal tjänster. Företaget kommer att försöka hjälpa till med boende och resor.

Man jobbar även hårt för att få igång smörgåsproduktion i Älvsbyn, men inledningsvis kan det handla om omkring 20 personer.

2019 var 3,4 procent, mellan 16-64 år, öppet arbetslösa i Älvsbyns kommun.

 

Källa: Polarbröd


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!