Obama: Bernanke har varit chef längre än han velat

Publicerad 18 juni 2013, uppdaterad kl. 20:04

USA:s president Barack Obama anser att ordföranden för den amerikanska riksbanken Federal Reserve, Ben Bernanke, har gjort ett utmärkt jobb för att ha suttit på posten längre än han var menad att göra.

Ben Bernanke. Foto: Wikimedia Commons/Federal Reserve
Ben Bernanke. Foto: Wikimedia Commons/Federal Reserve

I en TV-intervju med Bloomberg News svarar Obama på frågan om han skulle nominera Bernanke för en ny mandatperiod som chefen för Federal Reserve med att berömma Bernanke. Något tydligt svar ville presidenten inte ge.

Annons:


– Ben Bernanke har gjort ett enastående arbete. Han har redan suttit på chefsposten längre än han ville eller vad han var menad till att göra, sade Obama.

Ben Bernanke fick flera att höja på ögonbrynen på när han tidigare i år valde att inte närvara vid the Feds traditionsenliga bankkonferens i Wyoming.

Han klargjorde även i mars att han inte kände något personligt ansvar till att sitta kvar som Federal Reserves ordförande för att övervaka vändningen i politiken.

– Jag tror inte att jag är den enda personen i världen som kan klara av exiten, sade Bernanke.

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend