Ekonomi

Mnuchin: Inga stora nedskärningar inom välfärden

USA:s finansminister, Steven Mnuchin

USA:s finansminister Steven Mnuchin meddelade under söndagen att president Donald Trumps budgetplanering inte innebär nedskärningar på federala pensions- och sjukförsäkringsprogram.

Donald Trump gick till val på att sänka skatterna för såväl företag som människor inom USA:s gränser och redan i veckan meddelade finansminister Steven Mnuchin att han hoppades att skattereformen kommer träda i kraft till augusti.
Under söndagen meddelade Steven Mnuchin i en intervju med Fox News att budgetplaneringen inte påverkar statliga pensions- och sjukförsäkringsprogram. Orsaken till detta är att president Trump prioriterat skattereformer före nedskärningar.

Vi kommer inte röra dessa program (välfärdsprogrammen, red. anm.) just nu, så förvänta er inte att det kommer vara en del av den här budgeten. Vi lägger ett stort fokus på andra aspekter och det är vad presidenten prioriterar, sade Mnuchin.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!