USA:s finansminister, Steven Mnuchin
Pressfoto: US Department of the Treasury

Mnuchin: Inga stora nedskärningar inom välfärden

Publicerad 26 februari 2017, uppdaterad kl. 19:58

USA:s finansminister Steven Mnuchin meddelade under söndagen att president Donald Trumps budgetplanering inte innebär nedskärningar på federala pensions- och sjukförsäkringsprogram.

Donald Trump gick till val på att sänka skatterna för såväl företag som människor inom USA:s gränser och redan i veckan meddelade finansminister Steven Mnuchin att han hoppades att skattereformen kommer träda i kraft till augusti.

Annons:


Under söndagen meddelade Steven Mnuchin i en intervju med Fox News att budgetplaneringen inte påverkar statliga pensions- och sjukförsäkringsprogram. Orsaken till detta är att president Trump prioriterat skattereformer före nedskärningar.

Vi kommer inte röra dessa program (välfärdsprogrammen, red. anm.) just nu, så förvänta er inte att det kommer vara en del av den här budgeten. Vi lägger ett stort fokus på andra aspekter och det är vad presidenten prioriterar, sade Mnuchin.

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend