Mnuchin: Inga stora nedskärningar inom välfärden

publicerad 26 februari 2017
USA:s finansminister, Steven Mnuchin

USA:s finansminister Steven Mnuchin meddelade under söndagen att president Donald Trumps budgetplanering inte innebär nedskärningar på federala pensions- och sjukförsäkringsprogram.

Donald Trump gick till val på att sänka skatterna för såväl företag som människor inom USA:s gränser och redan i veckan meddelade finansminister Steven Mnuchin att han hoppades att skattereformen kommer träda i kraft till augusti.

Under söndagen meddelade Steven Mnuchin i en intervju med Fox News att budgetplaneringen inte påverkar statliga pensions- och sjukförsäkringsprogram. Orsaken till detta är att president Trump prioriterat skattereformer före nedskärningar.

Vi kommer inte röra dessa program (välfärdsprogrammen, red. anm.) just nu, så förvänta er inte att det kommer vara en del av den här budgeten. Vi lägger ett stort fokus på andra aspekter och det är vad presidenten prioriterar, sade Mnuchin.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.