Ekonomi

Malware hittad i skadlig kod hos Monero

Kryptovalutan Monero (XMR) har blivit utsatt för skadlig kod som sedan stulit valuta från användarna.

Enligt en analys av den binära skadliga koden, så visar det sig att hackaren har lagt till nya funktioner som injiceras när användaren öppnar eller skapar sin plånbok.
Intrånget har pågått sedan i söndags, men först på onsdagsmorgonen så bekräftade Monero att deras hemsida har blivit utsatt.

En användare upptäckte att filen hade ett annat SHA256 Hash-nummer än den angivna från Monero hemsidan, det betyder att filen som man laddar ner har ändrats.

Monero gick ut med ett meddelande där de upplyser alla användare som laddat ner sin CLI-plånbok för Linux-baserade datorsystem, att kolla sitt SHA256 nummer och om de ej matchar med de officiella på hemsidan så ska man ej öppna filerna, bara ta bort dem och ladda ner dem igen.

För närvarande så undersöker Monero hur intrånget skall ha skett, och hur hackerattacken tagit över Moneros nedladdningsserver. I nuläget är det bara säkert att ladda ner från hemsidan.

Minst en användare har rapporterats där de förlorat 7000 dollar i värde av Monero (XMR).

 

Källa: ZDNet

 

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!