Malware hittad i skadlig kod hos Monero

publicerad 20 november 2019

Kryptovalutan Monero (XMR) har blivit utsatt för skadlig kod som sedan stulit valuta från användarna.

Enligt en analys av den binära skadliga koden, så visar det sig att hackaren har lagt till nya funktioner som injiceras när användaren öppnar eller skapar sin plånbok.

Intrånget har pågått sedan i söndags, men först på onsdagsmorgonen så bekräftade Monero att deras hemsida har blivit utsatt.

En användare upptäckte att filen hade ett annat SHA256 Hash-nummer än den angivna från Monero hemsidan, det betyder att filen som man laddar ner har ändrats.

Monero gick ut med ett meddelande där de upplyser alla användare som laddat ner sin CLI-plånbok för Linux-baserade datorsystem, att kolla sitt SHA256 nummer och om de ej matchar med de officiella på hemsidan så ska man ej öppna filerna, bara ta bort dem och ladda ner dem igen.

För närvarande så undersöker Monero hur intrånget skall ha skett, och hur hackerattacken tagit över Moneros nedladdningsserver. I nuläget är det bara säkert att ladda ner från hemsidan.

Minst en användare har rapporterats där de förlorat 7000 dollar i värde av Monero (XMR).

 

Källa: ZDNet
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.