Ekonomi

Kronan föll efter Feds besked

Stockholmsbörsen föll med de ledande europeiska handelsplatserna under torsdagen inför midsommar vilket fick ränte- och valutamarknaderna att ta stryk tillsammans med den svenska kronan, rapporterar flera medier.

Foto: Flickr/Eldkvast/CC BY-SA 2.0
Foto: Flickr/Eldkvast/CC BY-SA 2.0

Jämfört med euron och dollarn försvagades kronan rejält. Marknadsräntorna steg dock i Sverige, Europa och USA.

Den amerikanska centralbanken Fed och ordföranden Ben Bernankes gav besked under onsdagen om att man såg ökade chanser för en stabil amerikansk konjunkturåterhämtning.
Någonting annat som Fed såg var att man möjligheterna till att senare i år börja dra tillbaka de massiva stimulansåtgärderna. Det fick ränte- och valutamarknaderna att rasa under torsdagen.

– Den här nedgången ligger helt i linje med det som är väntat. Fed var den utlösande faktorn för dagens korrektion på en längre stigande trend, där vi har varit i en nedgångsfas sedan mitten av maj, säger Anders Söderberg, chef för teknisk analys på SEB, till Nyhetsbyrån Direkt.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Fed
  • kronan