Ekonomi

Johnson & Johnson dolde cancerrisk – tvingas betala mångmiljonskadestånd

Det multinationella läkemedelskonglomeratet Johnson & Johnson tvingas nu betala 55 miljoner dollar i skadestånd efter att användare av deras babypuder drabbats av cancer. Enligt domstolen har inte Johnson & Johnson varit öppna gentemot konsumenterna om att produkten kan vara cancerframkallande.

Johnson & Johnson ska betala sammanlagt 55 miljoner dollar, motsvarande 453 miljoner kronor, till en konsument i South Dakota, USA, efter att hon drabbades av äggstockscancer, någonting som berodde på att hon använt Johnson & Johnsons babypuder.

Liksom många andra fabrikat innehåller Johnson & Johnsons babypuder talk, ett mineralämne som kan vara cancerframkallande. Enligt den amerikanska domstolen var Johnson & Johnson medvetna om att deras babypuder innehöll talk, men att företaget låtit bli att informera om att produkten skulle kunna vara cancerframkallande, rapporterar Bloomberg.
Tidigare i år tvingades Johnson & Johnson betala 72 miljoner dollar i skadestånd till familjen till en kvinna som avled i cancer efter att ha använt Johnson & Johnsons babypuder.

Johnson & Johnson har över 1 000 rättsfall emot sig från konsumenter som drabbats av cancer.

Domen kommer att överklagas av Johnson & Johnson.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!