Intersport ansöker om rekonstruktion

publicerad 18 april 2020
- av Isac Boman
Intersport har drabbats mycket hårt av coronakrisen.

Under tisdagen meddelade sporthandelskedjan Intersport att man ansöker om rekonstruktion. Företaget har drabbats hårt av coronakrisen och hoppas nu kunna söka skuldavskrivning och skydda bolaget från konkurs.

– Vi gör det här för att vi hamnat i en situation där vi måste agera. Vi befinner oss i en situation där vi först hade en avsaknad av vinter, vilket påverkade försäljningen, och sedan kom coronaepidemin, säger Marcus Wibergh, vd för Intersport, till GP.

Företaget är ett av de största i landet inom sin bransch med omkring 2000 anställda i Sverigte. Nu hoppas man att rekonstruktionen ska kunna rädda bolaget på lång sikt och hävdar att både banker och leverantörer stödjer åtgärden.

– Det handlar om att bygga upp bolaget igen och hitta en långsiktig plan. Det kan ta upp till ett år men vi gör det här i ett högt tempo, säger Marcus Wibergh.

Enligt Wibergh var en rekonstruktion det enda alternativet som kändes realistiskt, men han hoppas att sportkedjan kan räddas på lång sikt, även om fordringsägare kommer att drabbas på kort sikt.

– I grunden har Intersport en lönsam affärsverksamhet, en stabil kundbas och ett attraktivt erbjudande. Min bedömning är att bolaget har goda förutsättningar att klara den här rekonstruktionen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!