Inga mer lokala nyheter i TV4

Publicerad 9 april 2014, uppdaterad kl. 14:09

Det är slut på lokala nyhetssändningar i TV4. Totalt väntas 140 tjänster försvinna från den Bonnierägda tv-kanalen.

Foto: Holger.Ellgaard/CC-BY-SA-3.0
Foto: Holger.Ellgaard/CC-BY-SA-3.0

De lokala nyhetssändningarna kommer helt och hållet att sluta sändas i TV4 från och med i sommar. De redaktioner som läggs ner är följande: Gävle, Halmstad, Kalmar, Karlskrona, Karlstad, Norrköping, Skellefteå, Sundsvall, Trollhättan, Uppsala, Västerås, Växjö och Örebro.

Annons:


– Det är ett tungt besked för medarbetarna, för den lokala journalistiken och för TV4 och Nyhetsbolaget. Men mediebranschen befinner sig i en omfattande strukturomvandling, och när vi dessutom har osäkra regulatoriska förutsättningar måste vi prioritera, säger Casten Almqvist, TV4-gruppens vd, i ett pressmeddelande.

TV4 har idag 165 anställda lokalmedarbetare. Förändringarna innebär att det kan bli så att 140 av dem försvinner från tv-kanalen.

Facket kritiska
TV4:s journalistklubb är allt annat än nöjda över dagens beslut. Ann Johansson, ordförande för Journalistklubben vid TV4, säger att beskedet om nedläggningen kom som en chock.

Journalistförbundet anser dessutom att nedläggningen är ”mycket beklaglig”.

 

 

Läs även:
TV4 riskerar böter för reklamöverträdelser
TV4 lägger ner lokal-tv i Stockholm

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

  • Two Different Shoes On

    Mindre lokal propaganda, tackar för det.

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend