Indiska inrikesflyg ska lyfta

publicerad 14 mars 2016
Det indiska flyget får högt internationellt betyg, men regeringen vill att det flygs mer för att avlasta vägarna

Den indiska regeringen tycker att det flygs för lite inrikes i landet. För att avlasta landets hårt trafikerade motor- och järnvägar ska den indiska flygindustrin därför reformeras.

Flyget i Indien har utvecklats betydligt under de senaste decennierna. Enligt branschrapporter är den indiska luftfartssektorn för närvarande rankad bland de tio bästa i världen. Rapporterna visar att den indiska flygindustrin är på en hög tillväxtbana och kan vara på väg mot topposition inom en överskådlig framtid.

För att vidareutveckla luftfartssektorns potential försöker regeringen också att avskaffa en del av de hinder som fortfarande hämmar tillväxten inom sektorn. Till exempel föreslår regeringen att genomföra det regionala Connectivity Scheme (RCS) den 1 april 2016 för att hela landet ska kunna nås utan mellanlandningar.

De skattelättnader som RCS innefattar avser även minskningar av skatt på försäljning av biljetter inom IATA samt befrielse från skatt på försäljning av flygbiljetter för flygbolag som flyger på bestämda rutter.

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!