Indiska inrikesflyg ska lyfta

publicerad 14 mars 2016
Det indiska flyget får högt internationellt betyg, men regeringen vill att det flygs mer för att avlasta vägarna

Den indiska regeringen tycker att det flygs för lite inrikes i landet. För att avlasta landets hårt trafikerade motor- och järnvägar ska den indiska flygindustrin därför reformeras.

Flyget i Indien har utvecklats betydligt under de senaste decennierna. Enligt branschrapporter är den indiska luftfartssektorn för närvarande rankad bland de tio bästa i världen. Rapporterna visar att den indiska flygindustrin är på en hög tillväxtbana och kan vara på väg mot topposition inom en överskådlig framtid.

För att vidareutveckla luftfartssektorns potential försöker regeringen också att avskaffa en del av de hinder som fortfarande hämmar tillväxten inom sektorn. Till exempel föreslår regeringen att genomföra det regionala Connectivity Scheme (RCS) den 1 april 2016 för att hela landet ska kunna nås utan mellanlandningar.

De skattelättnader som RCS innefattar avser även minskningar av skatt på försäljning av biljetter inom IATA samt befrielse från skatt på försäljning av flygbiljetter för flygbolag som flyger på bestämda rutter.

 

Artikeln har tidigare publicerats i MiljömagasinetStöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.