Ikea satsar på ”spelmöbler” med Asus

publicerad 1 februari 2021
- av Sofie Persson

Under några år har det varit tal om att Ikea ska göra en satsning på spel-möbler, vilket besannades under förra hösten när de ingick i ett officiellt samarbete med speltillbehörstillverkaren Asus. De första resultaten av samarbetet ser nu ut att bli svarta kontorsmöbler med Republic of Gamers-utsmyckning.

Än har inga produkter tillkännagivits, men Twitter-läckaren @momomo_us har publicerat bilder på några möbler med tillhörande prislappar, skriver Sweclockers.

Av bilderna framgår att flera har namnet ”Uppspel” samt att de är inspirerade av Ikeas vanliga kontorsmöbler. Alla är i färgen svart och har i olika utsträckningar en Asus ROG-utsmyckning (Republic of Gamers), vilket är tydligast på de väggmonterade förvaringstavlorna och på fötterna till det höj- och sänkbara skrivbordet på 180 x 80 centimeter.

 

Förutom skrivbordet finns den billigare varianten ”Utespelare” och en svart förvaringshurts med hörlurshängare. Kardborrband finns även för att hänga utrustning, musmatta samt ett hjul-bestyckat ställ för stationära datorer. I periferin märks även en svart kontorsstol med röda accenter.

Exakt när IKEA:s nya gaming-möbler hittar ut i butik är ännu inte bekräftat. Mot bakgrund av att skärmdumparna ser ut att vara tagna från en digital produktkatalog kan de dock antas inte ligga allt för långt bort i tiden.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.