Helsingborgs Dagblad nu under Bonniers paraply

publicerad 23 april 2014

Den Bonnierägda dagstidningen Sydsvenska Dagbladet köper en annan Skånebaserad lokaltidning, nämligen Helsingborgs Dagblad (HD).

De båda tidningarna har skrivit under en avsiktsförklaring där det blir så att Sydsvenskan köper upp konkurrenten Helsingborgs Dagblad.

– Ett gemensamt bolag är en satsning för framtiden. I dagens turbulenta mediebransch är det viktigt att vara tillräckligt stor för att kunna möta utmaningarna, säger Lars Dahmén, vd och chefredaktör för Sydsvenskan, i ett pressmeddelande.

Sydsvenskan är idag Sveriges fjärde största tidning, och HD är den femte största.  HD ägs idag till hälften vardera av familjen Sommelius och familjen Ander.

Familjen Sommelius är allt annat än nöjda över uppköpet.

– Det är en sorgens dag för oss – men det gick inte för HD att fortsätta som egen tidning. Vi har gått med växande underskott och till slut blev situationen ohållbar. Det har varit en ganska lång process att hitta en någorlunda bra lösning som jag hoppas Bonniers och Sydsvenskan blir. Det värsta är väl hur personalen drabbas, säger Sören Sommelius till Medievärlden.

Såväl Sydsvenskan som HD har tvingats till nedskärningar den senaste tiden. Bland annat på grund av den minskande pappersupplagan.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!