Grekland och EU har nått en uppgörelse

publicerad 13 juli 2015

Efter att ha förhandlat hela natten har euroländerna nått en uppgörelse med Grekland. Nu ska Grekland genomgå ett ekonomiskt stålbad för att kunna ta nya nödlån.

I 17 timmar satt företrädare för euroländerna och Grekland i förhandlingar på Eurotoppmötet i Bryssel natten till måndagen.

En överenskommelse mellan Grekland och EU ska ha nåtts. Bland annat ska Grekland kunna få ta nya nödlån på 80 miljarder euro, motsvarande 750 miljoner kronor.

Nu kommer Grekland att tvingas till stora nedskärningar och utförsäljningar – ett krav från långivarna, skriver brittiska The Telegraph.

Enligt Italiens premiärminister Matteo Renzi var det väldigt nära att förhandlingarna skulle ha gått i stöpet, vilket skulle ha lett till ”Grexit”, det vill säga att Grekland lämnar euron och EU.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.