EU ska försöka avslöja identiteten på Bitcoinanvändare

publicerad 8 december 2017

Användare av Bitcoin ska inte få åtnjuta anonymitet, anser flera EU-länder som nu planerar att försöka offentliggöra Bitcoinanvändarnas identiteter.

Den så kallade kryptovalutan Bitcoin blir allt mer populärare när allt fler människor använder Bitcoin för att kunna handla utan något inflytande från staten.

Nu vill flera EU-länder att Bitcoins adelsmärke, anonymiteten, ska upphöra. Detta ska bland annat ske genom att tvinga plattformar som tar emot Bitcoin att uppge Bitcoinanvändarnas identitet till myndigheterna, skriver The Guardian.
I Storbritannien arbetar finansdepartementet för att få igenom en lag som är ämnad att förhindra penningtvätt, skatteflykt och terrorfinansiering genom Bitcoin och andra kryptovalutor.

Vi arbetar på att ta itu med oron över användningen av kryptovalutor genom att förhandla med med valutaväxlingsplattformar”, heter det i ett uttalande från det brittiska finansdepartementet.

Sveriges regering har inte motsatt sig de nya reglerna, som innebär att alla EU:s medlemsländer tvingas införa reglerna i sina nationella lagstiftningar, meddelar Erik Lenntorp vid regeringskansliet i ett mejl till Nya Dagbladet.

De nya reglerna för Bitcoinplattformarna väntas vara färdiga senast nästa år.

Det går fortfarande att donera anonymt till Nya Dagbladets verksamhet via Bitcoin.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!