Ekonomi

De fick Nobelpriset i ekonomi 2018

Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne år 2018 har tilldelats de två ekonomerna William Nordhaus och Paul Romer.

Pristagarna annonserades av Kungliga Vetenskapsakademiens ständige sekreterare Göran K. Hansson vid en pressträff på måndagen. Årets pristagare är William Nordhaus, verksam vid Yale University, och Paul Romer, verksam vid New York University Stern School of Business.

Annons:

William Nordhaus tilldelas priset “för att ha integrerat klimatförändringar i långsiktig makroekonomisk analys” och Paul Romer “för att ha integrerat teknisk utveckling i långsiktig makroekonomisk analys”.

William D. Nordhaus och Paul M. Romer har utvecklat metoder för att besvara några av vår tids mest avgörande och utmanande frågor om hur vi skapar långsiktig tillväxt och globalt välstånd”, skriver Kungliga Vetenskapsakademien i ett pressmeddelande.

De två pristagarna får nu dela på nio miljoner kronor i prispengar.

Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne är inte officiellt ett Nobelpris men kallas ofta informellt för Nobelpriset i ekonomi.


Liknande artiklar


Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!