Brunell Livfors avgår som Kinnevik-vd

publicerad 22 januari 2014

Det svenska investmentbolaget Kinnevik offentliggjorde i dag att vd:n Mia Brunell Livfors kommer att lämna sin post. Hon kvarstår som vd tills dess att en efterträdare har utsätts.

Sedan 2006 har Mia Brunell Livfors varit Kinneviks vd och koncernchef. Hon har även varit verksam inom Kinneviksfären sedan 1992.

– Jag har varit en del av Kinnevikgruppen i mer än 20 år och det har varit en helt fantastisk resa. Nu är Kinnevik helt fokuserat på sina kärnområden, har verksamhet över hela världen och en mycket stark finansiell ställning, säger Brunell Livfors i ett pressmeddelande.

Mia Brunell Livfors väntas dock inte klippa banden helt med Kinnevik. Hon har föreslagits av styrelsen att sitta kvar på flera av sina styrelseuppdrag inom bolagssfären.

Investmentbolaget Kinnevik grundades 1932 och är det största av familjen Stenbecks bolag. Kinnevik har ett flertal dotterbolag, bland annat Tele 2, CDON.com och tidningen Metro. Utöver det äger Kinnevik även Modern Times Group (MTG) som i sin tur äger Viasat, Rix FM och Strix Television.

Kinneviks styrelseordförande är Christina Stenbeck, dotter till den framlidne Jan Stenbeck.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.