Bonnier News gör rekordresultat

publicerad 15 februari 2022
- av Sofie Persson
Anders Eriksson, vd Bonnier News.

Under 2021 har Bonnier News slagit rekord i sina resultat där EBITA uppgår till 988 miljoner kronor – något man tillskriver en ökad intäktstillväxt och marginalförbättringar.

Omsättningen har ökat från 7,7 miljarder kronor under 2020 till 8,2 miljarder kronor, varav den organiska ökningen ligger på 300 miljoner kronor (4 procent).

Ökningen kommer främst från en tillströmning av digitala prenumeranter samt en hög annonsförsäljning, låter man meddela i sitt pressmeddelande. Under 2021 har de digitala prenumerationerna ökat med 21 procent och annonsförsäljningen med 8 procent.

Även ett antal strukturaffärer, som exempelvis att norska Amedia ökat sitt ägande till 20 procent i affärsområdet och att man påbörjat ett partnerskap med Gota Media, ska ha bidragit till de goda resultaten.

EBITA-resultatet har gått från 647 miljoner kronor år 2020 till 988 miljoner kronor, vilket motsvarar en marginal på 12 procent. Det är det bästa resultatet någonsin för Bonnier News.


EBITA är en förkortning för Earnings Before Interest, Taxes and Amortization - alltså resultatet före räntor, skatter och goodwill-avskrivningar.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!