Bonnier expanderar ytterligare – köper Dagens Samhälle

publicerad 9 november 2019
- av Isac Boman
Carl-Johan Bonnier, familjens överhuvud och styrelseordförande i Bonnierkoncernen.

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) säljer tidningen Dagens Samhälle till Bonnier.

Dagens Samhälle är i grunden en sammanslagning av KommunAktuellt och Landstingsvärlden. Sammanslagningen skedde 2004 i samband med att SKL bildades. Nu säljs tidningen till Di-gruppen, som är en del av Bonnier News.

– Dagens Samhälle är en bra och viktig tidning och unik i sitt slag i Sverige i att spegla, granska och berätta om kommunsektorn, som ingen annan tidning i Sverige gör. Dagens Samhälle och dess viktiga uppdrag behöver en långsiktig och stabil ägare som har hög kompetens inom mediebranschen och det är det vi säkerställt genom den här affären, säger Anders Knape (M), ordförande i SKL.

Alla anställda tas över av Bonnier och kommer att arbeta vidare på tidningen.

Enligt Peter Fellman, affärschef för Di-gruppen och chefredaktör för Dagens Industri – som även den ägs av Bonnier, är det bland annat Dagens Samhälles starka varumärke som man ville komma åt.

Anders Henriksson (S), vice ordförande på SKL, påstår att under Bonnier kommer tidningen att ”kunna fortsätta vara en stark, oberoende granskande röst”.

Dagens Samhälle har ett tjugotal anställda och omsätter omkring 60 miljoner kronor.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.