Foto: btckeychain/CC BY 2.0

Bitcoin på ny rekordnivå

Publicerad 26 februari 2017, uppdaterad kl. 15:40

Den virtuella valutan Bitcoin nådde i veckan sitt högsta värde sedan valutan introducerades 2009.

I november 2013 slog Bitcoin rekord när den värderades till 1 166 dollar för en Bitcoin. I fredags slogs det rekordet när valutan värderades till 1 206 dollar.

Annons:


Att Bitcoins värde har ökat den senaste tiden beror delvis på rykten om att den amerikanska staten kan tillåta skapandet av en Bitcoininriktad börsfond, rapporterar MarketWatch.

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

  • Bertil Andersson

    Bitcoin är inte ngt annat än en ny version av Fannie Mae & Freddie Mac. Ni minns 2008? Man blåste upp en ekonomisk ballong som sprack och sedan hade vi ekonomisk kris världen över.

  • Varmlandstok

    Man hävdar i reportaget att det finns en orsak som beror på något.
    Inte i min värld.

    • Tack för rättningen! Artikeln är nu uppdaterad.
      / Red.

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend