Biluthyrningsjätte storinvesterar i Tesla-bilar

publicerad 26 oktober 2021
- av Sofie Persson

Det stora biluthyrningsföretaget Hertz har nu valt att investera i 100 000 Tesla-bilar. Affären väntas gå lös på ungefär 36 miljarder kronor.

Det amerikanska bolaget Hertz gör i och med affären det största enskilda köp av elbilar som någonsin gjorts, rapporterar Bloomberg.

Vi tror absolut att detta kommer att bli konkurrensfördelar för oss, säger Mark Fields, verkställande direktör på Hertz.


Annonser:


Bilarna är av Teslas Modell 3 och kunder kommer att kunna hyra elbilen på vissa av Hertz marknadsplatser redan i november i år. Däremot beräknar man att alla elbilar är på plats först i slutet av 2022.

Företaget kommer även att installera tusentals laddningsstationer för att underlätta för sina kunder att ladda bilarna.

Elfordon är nu mainstream, och vi har bara börjat se en ökande global efterfrågan och intresse, menar Fields.

Förra året blev ägarna till bilföretagsjätten tvungna att deklarera konkurs i efterdyningarna av coronakrisen, men investerare från Knighthead Capital Management, Certares Opportunities och Apollo Capital Management gick in och räddade företaget.


Hertz är ett amerikanskt biluthyrningsföretag grundat 1918 som ägs av Clayton Dubilier & Rice, The Carlyle Group och Merrill Lynch Global Private Equity. Affärsmodellen bygger kring att låna ut sitt varumärke till andra näringsidkare, så kallad franchising. Idag har företaget kontor i 146 länder och runt 8 100 uthyrningskontor.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.