Ännu en miljardförlikning för JP Morgan Chase

publicerad 7 januari 2014

En av Wall Streets giganter, JP Morgan Chase & Co, är på väg att betala en summa på två miljarder dollar för att inte uppmärksammat finansmannen Bernard Madoffs enorma bedrägeri.

En förlikning med federala myndigheter uppges nu vara nära. Förlikningen innebär att JP Morgan Chase inte behöver erkänna att man struntat i att uppmärksamma ett ponzibedrägeri, skriver Wall Street Journal.

Merparten av de två miljarder dollarna kommer att gå till personer som föll offer för den nu fängslade Bernard Madoffs bedrägerier. Madoff förskingrade cirka 18 miljarder dollar och minst två personer tog livet av sig efter att ha förlorat sina tillgångar genom Madoffs ponzibedrägeri.

Bernard Madoffs tillgångar hade placerats hos JP Morgan Chase och myndigheterna menar nu att banken borde ha uppmärksammat ponzibedrägeriet.

JP Morgan Chase sade till en början att man inte hade en aning om Madoffs bedrägerier. Men enligt källor till Wall Street Journal ska banken ha diskuterat med myndigheterna om att skjuta upp åtalet, så att anklagelserna mot banken preskriberas efter en viss tid.

Om förlikningen blir av betyder det att JP Morgan Chase betalat smått otroliga 20 miljarder dollar i olika förlikningar under de senaste 12 månaderna.

 

 

Läs även:
Rekordstor förlikning för JP Morgan Chase
JP Morgan Chase i blåsväder i Kina
Miljardböter för JP Morgan Chase
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.