Ekonomi

Amazon kan tvingas böta för frätande syra

Näthandeln Amazon väntas bötfällas för att ha transporterat en läckande flaska med svavelsyra som skadade flera anställda.

Den amerikanska luftfartsmyndigheten FAA vill att Amazon ska böta 350 000 dollar. Orsaken till böterna var att en flaska med frätande svavelsyra var felaktigt paketerad i en vanlig kartong, någonting som strider mot myndighetens regelverk.
Nio anställda hos postdistributionsföretaget UPS skadades efter att ha tagit hand om den läckande flaskan, som inte var märkt med någon varningstext, skriver Forbes.

Totalt ska Amazon ha felpaketerat eller inte haft någon varningstext på farligt material 24 gånger under en 18-månadersperiod mellan 2013-2015, enligt FAA.

Slarvig paketering kan få förödande konsekvenser när det gäller flygtransporter. 1996 kraschade ett flygplan i Florida sedan syregeneratorer, som varit felaktigt paketerade, fattade eld och exploderade. Efter flygolyckan införde FAA ett hårdare regelverk för hur farligt material ska transporteras via flyg.

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • Amazon