Aktuellt med Sverigebesök för Posener

publicerad 16 december 2013

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Kontroversiell finansman och utpekad ekobrottsling. Joachim Posener planerar att besöka Sverige efter att ha, enligt egen utsago, varit på landsflykt under de senaste 20 åren.

Det är i en intervju med SvD som Joachim Posener öppnar för ett Sverigebesök inom en snar framtid.

Jag har inga planer på att flytta hem till Sverige igen, men jag tänker absolut komma på besök. Jag har för avsikt att besöka snart.

Den halvisraeliska finansmannen har varit på flykt från svenska myndigheter efter att han 1997 utpekades som en av hjärnorna i den så kallade Trustorhärvan. Flyktorten hette bland annat Tel-Aviv, i Israel. Posener har också åtnjutit dubbelt medborgarskap – i Sverige och i Israel.

Tidigare på 90-talet innan Trustorhärvan spenderade Joachim Posener sex år i fängelse för att, tillsammans med sin studiekamrat David Kollman, ha utfört grova ekonomiska brott i Danmark.

Han ringde på eget bevåg upp SvD efter att tidningen skrivit om flera finansskurkar – bland annat Bernie Madoff. Posener ville rätta en rad felaktigheter i artikeln som handlade om honom.

I artikeln skrev tidningen bland annat att Posener undkom rättssalar, trots att han var utpekad som mannen bakom Trustorhärvan.

I slutet av 2009 preskriberades brottsutredningarna mot Posener.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!