Aftonbladets vänstersajt fortsätter gå med förlust

publicerad 16 augusti 2016

Sedan starten för den vänsterorienterade internettidningen Politism har tidningen gått med förlust. Kommer inte nya pengar in kan tidningens framtid vara hotad.

2013 startade Aftonbladet upp internettidningen Politism. Syftet med tidningen var att bedriva vänsterorienterad opinionsjournalistik mot främst unga svenskar.

Men Politism har blivit allt annat än en lönsam affär för ägarna, 49 procent av Politism ägs av mediehuset Schibsted och 51 procent ägs av fackförbunden LO och Kommunal. Under 2014 gjorde tidningen en förlust på 3,4 miljoner kronor, och i fjol uppgick förlusten till 3,2 miljoner kronor, skriver branschtidningen Resumé.

För att Politism ska kunna fortsätta med sin verksamhet krävs det nytt kapital från ägarna. Detta eftersom tidningens egna kapital sjunkit till endast 324 000 kronor.

Det är uppenbart att vi har lägre intäkter än vad vi själva skulle ha önskat. Men det är ett problem som går igen hos många i mediebranschen, säger Politisms chefredaktör och ansvarige utgivare Eric Rosén till Resumé.

Anmärkningsvärt är att personalkostnaderna för chefredaktörerna Eric Rosén och Margret Atladottir under 2015 uppgick till 1,7 miljoner kronor, vilket är mer än de 1,16 miljoner kronor som tidningen drog in under samma år.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.