“USA har förlorat sitt proxykrig i Ukraina”

Kriget i Ukraina

Tusentals ukrainare dör varje vecka för att Joe Biden inte kan erkänna sig besegrad utan att bränna ner sitt politiska parti till grunden.

publicerad 4 augusti 2023
Ukrainska styrkor i östra Ukraina. Th: Kim Dotcom (Kim Schmitz).

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Detta är en opinionstext. Artikelförfattaren svarar för de åsikter som uttrycks i artikeln.

Ukraina fick 185 miljarder dollar från väst för att stödja USA:s krig mot Ryssland och man har ingenting att visa upp för det. Nu säger Zelenskyj att det inte är tillräckligt. “Så länge kriget fortsätter kan ingenting vara tillräckligt”.

EU måste överväga att minska sina förluster och kräva fredssamtal.

Biden säger att Ryssland redan förlorat kriget eftersom Finland och Sverige går med i Nato. Om det är måttet på framgång skulle jag vilja hävda att den nya militäralliansen mellan Ryssland och Kina, med världens näst största försvarsbudget på 300 miljarder dollar, är en enorm förlust för västvärlden jämfört med att lägga till två Nato-medlemmar med liten budget (Finland på 6,3 miljarder dollar och Sverige på 7,7 miljarder dollar).

Verkligheten är att USA förlorat sitt proxykrig i Ukraina. Väst blöder pengar in i detta svarta hål utan något slut i sikte. Ryssland överträffar Ukraina på slagfältet med 10 mot 1, trots miljarder i militärt stöd från väst.

Biden-administrationen är inte villig att förhandla om fred. De skickar fler ukrainare att dö utan något hopp om framgång. Demokraterna vet att de inte har en chans i nästa val om Ryssland segrar. Så är det bara. Tusentals ukrainare dör varje vecka eftersom Joe Biden inte kan erkänna sig besegrad utan att bränna ner sitt politiska parti till grunden.

Joe Biden och hans krigshetsande team bestående av Pipeline Blinken, Pollster Sullivan och “Fuck the EU” Nuland kommer att bli ihågkomna som de mest odugliga politiska aktörerna i USA:s historia.

Tillsammans har de gett den största gåvan till Ryssland och Kina: En stärkt multipolär allians av BRICS+-nationer som kommer att sätta stopp för USA:s hegemoni genom att “avdollarisera” den globala handeln och kraftigt begränsa amerikanska regeringens förmåga att trycka pengar på andra nationers bekostnad. Det kommer att ruinera det vansinnigt skuldsatta USA utan att det avfyras ett enda skott.

Det enda alternativet förutom detta garanterade geopolitiska nederlag och det inhemska amerikanska kaoset som skulle följa är kärnvapenkrig. Att veta vad jag vet om den amerikanska regeringen och dess djupa statsmarionetter är detta fortfarande det mest troliga resultatet. De skulle hellre avsluta mänskligheten än att erkänna nederlag. De överlevande eliterna i sina kärnvapenbunkrar kommer naturligtvis att skylla på Ryssland.

 

Kim Dotcom

Om debattören

Kim Dotcom (né Schmitz), även känd som Kimble, är en tysk-finsk internetentreprenör och politisk aktivist som bor i Glenorchy, Nya Zeeland. Han har närmare 1,5 miljoner följare på Twitter.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!